Retthåret krølltopp

Retthåret krølltopp

Retter du også ut håret, slik jeg gjør?
Mange av oss med teksturert hår har måttet gå gjennom en prosess, for å bli glad i det naturlige håret vårt. Og mange av oss syns fortsatt at det er vanskelig å føle seg komfortabel med sitt naturlige hår.

Jeg velger å rette ut håret fra tid til annen, selv om jeg omsider har lært å eeeelske (!!!) mine krøller.
Når jeg har spurt meg selv om hvorfor, og utfordret denne vanen, har det ført til at det stadig går lengre og lengre tid mellom hver gang jeg gjør det. Men følelsen av å være ekstra pen når jeg ser meg selv med rett hår, henger fortsatt igjen i kroppen.
Uansett hva som er grunnen til at du retter håret, så ønsker jeg å hjelpe deg med å gjøre det på en litt mer skånsom måte, og vise hvordan jeg fortsatt forholder meg til min nåværende hårrutine som er ment for krøllene mine, selv når jeg vet at jeg skal ha håret rett.

person ironing a woman s hair


Beskyttelse
Om du kun skal ta med deg kun én ting fra denne artikkelen, så la det være dette punktet. BRUK VARMEBESKYTTER! Ja, nå var jeg streng! Men dette er såååå viktig😮
Vi med teksturert hår har i utgangspunktet tørt hår, og varmebehandlingen er med på å tørke ut hårstråene ytterligere. Begrens dette med en «heat protector», eller (på godt norsk) en varmebesytter.
Dette beskytter også teksturen i håret ditt, da krøllemønsteret kan påvirkes av varmeskade. Så ved å bruke varmebeskytter når du påfører håret varme, har du gjort en viktig jobb den dagen du ønsker å ha de naturlige krøllene dine fremme!
Jeg bruker en fra merket Imbue, som gjør jobben 😊 den har i tillegg en snill ingrediensliste, som er viktig for meg.

Les mer om produktingredienser her: 5 Ingredienser å styre unna!


Temperaturen

Visste du at det anbefales at vi med krøller bruker lavere temperatur når vi varmebehandler håret? Ikke fact check meg på dette 🙄, men har fått tips om å skru ned rettetangen til 180 grader, for å holde på det lille av fukt som finnes i vårt teksturerte hår. Og gode råd er til for å deles, så gjerne gjør det samme!


Produkter

Ååååkey, så var det produkter! Min erfaring er at jeg ikke kan bruke like mye produkt i håret når jeg skal ha det rett, som når jeg har det krøllete. Det blir mye fortere oljete, og håret blir da klistret inntil hode som et flatt teppe.
Dette har jeg skjønt gir mening, da oljen som produseres i hodebunnen lettere når ned til hårstråene når håret er rett. Dermed blir den store mengden produkter jeg normalt bruker med krøller, overflødig og lite flatterende når jeg har håret rett.

Allikevel vil jeg råde deg til å våge å bruke produkter i håret! I mange år brukte jeg ingen ting i håret når jeg skulle ha det rett. Det var like hjerteskjærende hver gang håret fikk et krusete og slitt utseende når det omsider var rett. Så jeg har nå lært at min leave-in er et absolutt must, også når jeg retter håret!
Jeg har nevnt det noen ganger på instagrammen vår allerede, men jeg bruker altså en leave in med mye fukt, og siden en med proteiner.
Dette fortsetter jeg med når jeg skal rette håret, men i betraktelig mindre grad, og med størst fokus på lengdene/tuppene. Så får hodebunnen ansvar for å dele av sin hjemmelagde olje til den øverste delen av håret mitt! Bombasta 🤞😅

Rettingen

Selve rettingen vet vi tar tid. Smør deg med tålmodighet, sett på en god spilleliste, og seksjoner håret så du kommer godt til, selv i bunn.
Jeg pleier å rette oppover på håret rundt ansiktet, for å få inn litt volum! Dette holder seg dog ikke mer enn noen timer 😒Jeg har med andre ord ikke knekt koden med rett hår kombinert med volum ennå. I følge reelsene på instagram må jeg lære meg å bruke en hårføner og rund hårbørste. Kanskje du er nådd lengre enn meg her😍

Med dette håper jeg at jeg kunne bidra til ny kunnskap. Og la meg avslutningsvis utfordre deg til å spørre deg selv om hvorfor du liker å rette håret?
Et viktig vendepunkt for meg var da jeg innså at jeg syns krøller var fint på andre. Som hjalp meg til å innse at jeg rent faktisk likte teksturert og krøllete hår, men at jeg var selvkritisk og måtte lære meg å like det jeg så i speilet også når krøllene var på mitt eget hode ❤️
Når det er sagt, dere har alltid vår støtte i deres krøllejourney, og vi elsker å høre om den.

Sees på instagrammen vår!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

På søken etter egen historie
Jeg satt i møte med resten av krølltopp-teamet, da jeg ble oppmuntret til å skrive dette innlegget. Et innlegg som skulle ta for seg kurdisk kultur, og kurderes forhold til hår fra et historisk perspektiv.  Det var først senere at jeg innså hvor vanskelig dette innlegget skulle bli å ferdigstille, da det rett og slett …
Hélène: Jeg elsker krøllene mine, men sånn har det ikke alltid vært
Bli kjent med krølltoppen bak instaprofilen @helenetshiakayla, også kjent som Hélène with the freckles
Alt håret hang igjen på hårbørsten, jeg fikk helt sjokk!
Zulekha trodde hun var blitt syk da hormonene under graviditeten førte til at hun mistet store mengder hår.
4 Back-to-school hårstiler!
Sommeren går mot slutten og selv om det er litt trist at sommeren snart er over, så bringer høsten med mye glede også! Problemet er bare når du har funnet fram det beste antrekket og kun mangler den perfekt hårstilen. Uansett om du skal begynne på skolen eller bare trenger litt inspo til jobbsveisen, we …
Vi tester: CURLSMITH!
Vi har fått lov til å teste ut Curlsmith! Curlsmith sier at hårproduktene deres passer for alle hårtyper, og for å få sjekket om dette faktisk stemmer har vi fått hjelp av Katrine som står bak kontoen curlykatrine på Instagram! Og fra oss i krølltopp så er det Ida som er med på testinga. Spørsmålet …

Create a website or blog at WordPress.com