Arthur Xavier Samma Wonder: En av mine hjertesaker er representasjon

Arthur Xavier Samma Wonder: En av mine hjertesaker er representasjon

Representasjon er en av krølltopps viktigste pilarer, og er en av grunnene til at vi eksisterer. Vi er veldig opptatt av å synliggjøre identitetene til de som inspirerer andre rundt seg til å være glad i den de er og der de kommer fra. Denne månedens Krølltopp er en Krølltopp som deler disse verdiene, og som inspirer alle rundt han til å være tro mot sitt autentiske jeg.

Les også: Jeg vet jo selv hvor viktig det er å se noen som har samme hudfarge, øyne etc. som en selv

Arthur Xavier Samma Wonder

Hver gang jeg får dette spørsmålet får jeg sånn småpanikk for å høres kjedelig, ut men jeg prøver likevel. Jeg heter Arthur Xavier Samma Wonder (no relations til Stevie Wonder sadly) og er en 23 år gammel transmann. Jeg er en bergenser som bor i Oslo, kommer fra Tanzania og Sør-Afrika. Jeg studerer for tiden datasikkerhet og har alltid masse baller i luften, men hvem har ikke det nå for tiden?

Brenner for representasjon🔥

Som en offentlig svart transmann, i et veldig hvitt samfunn, så er en av mine hjertesaker representasjon. Det er noe jeg selv manglet veldig som liten, og som en storebror er det noe jeg jobber for at mine småbrødre ikke må gå gjennom. Den følelsen av å føle seg alene, utenfor og ikke minst at ens realitet ikke blir vist fram. Jeg er heldig som har vokst opp i en familie hvor jeg ble lært veldig tidlig av at jeg må være stolt av mine røtter, men når det kom til min kjønnsidentitet stod jeg uten noe kunnskap eller representasjon.

Les også: På søken etter egen historie

Foto: Helin Sado

Musikk og gaming

Jeg liker veldig godt å skrive, men først og fremst så er det gjennom musikk at jeg uttrykker meg best. Musikk har hatt en sentral rolle i mitt liv helt siden jeg var en liten rakkerunge, og til den mannen jeg er i dag. Jeg spiller elgitar og har gjort det i mange år. Jeg begynte å spille det som en måte å danne en relasjon til min morfar på, han var bassist i et band.

3 ting folk flest ikke vet om meg

  • Jeg føler at veldig mange tror jeg er veldig utadvendt og ikke sjenert. Men jeg er faktisk helt motsatt, møter du meg alene så kan jeg være en veldig stille person.
  • Jeg er ekstremt glad i å spille spill, har alltid vært en “gamer” så det er noe jeg finner mye trygghet i.
  • Jeg er tidenes mest klumsete person, og har skader fra alt fra fisking til juletre. Jeg har bare lært at jeg må holde meg inne, for min egen sikkerhet.
Foto: Helin Sado

Også krøllene, da

Jeg har alltid elsket håret mitt, og har alltid hatt masse hår. Da jeg kom ut som trans, trodde jeg at jeg måtte ha en bald fade for å kunne bli sett på som “mann nok”. Så det tok mange år før jeg avlærte meg den tankegangen av maskulinitet, og skjønte at hvordan jeg velger å uttrykke meg har ingenting å si for hvor valid mitt kjønn er. Så nå vokser jeg ut håret, og elsker det! Jeg kan endelig se krøllene fra barndommen komme tilbake.

Les også: Jeg elsker krøllene mine, men sånn har det ikke alltid vært

Transpride ❤️

Mitt forhold til transpride, er at det er noe jeg er stolt av å se bli arrangert fordi det er noe som trengs. Samtalen om livene til transpersoner blir ofte gjort i et vakuum, eller blir ikke ofte tatt opp utenfor enkelte forum. Så det å se at man har eventer og samtaler i forbindelse med det å være trans gjør meg stolt. Det øker synligheten, det øker forståelsen og ikke minst: aksepten. Det minsker skillet mellom «oss» og «dem», og gjør oss menneskelig og ikke bare et “tema”. Jeg skulle egentlig delta på transpride men jeg kunne dessverre ikke ettersom jeg skal på tour. Transpride er ikke det eneste eventet i år som er fokusert på transpersoner i Norge. PKI (Pasient organisasjonen for kjønnsinkongruens) arrangerer også transgender awerness week som er senere i år (november) så forhåpentligvis får jeg deltatt på det!

Tusen takk for at du tok deg til å snakke med oss Arthur! Det setter vi utrolig stor pris på og vi gleder oss til å følge deg videre😍

For de av dere som gikk glipp av transpride i år så kan dere følge med på https://www.facebook.com/kjonnsinkongruens for neste års transpride!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com