Håndbok til krøller

Håndbok til krøller

Vi har hatt to krølleverksted så langt denne måneden, og jeg har innsett at mange av dere lurer på de samme tingene! Derfor dedikerer jeg dette innlegget til de av oss som ønsker tips til hva som er det viktigste å fokusere på 😍 Det er selvfølgelig mer å tenke på, men dette mener jeg er en god base å jobbe ut ifra som krølltopp eller krølleforelder ❤️

I et hav av informasjon om krøller, så er det fort gjort å føle at man drukner. Hva var det som stod igjen om ingredienser? Og var det veldig viktig å gjøre den ene tingen, eller var det viktig å la være? Og hvordan var det med fukt igjen? Og hvem har rett? Og….. ja, du skjønner poenget. Så la oss komme i gang, og starte med det viktigste først:

FUKT!

Krøllete hår er tørt av natur. Derfor trenger håret vårt å bli tilført fukt, både mye og regelmessig! Sørg for å starte allerede i dusjen, bruk balsam!

I dusjens fuktige luft er skjellagene i hårstråene våre åpne, og fukt slipper inn mye lettere! Så utnytt dette.

Det neste steget kommer allerede i det du går ut av dusjen, nemlig å bruke en leave-in. Dette føler jeg er det viktigste tipset jeg gir dere. En leave-in er som en balsam, men skal ikke skylles ut. Den trenger verken å være dyr eller fancy heller. Men vær tålmodig og prøv deg frem, for å lære hva som er riktig mengde for ditt hår.

Ikke vær redd for å bruke mye! Men også vit at for mye kan gi en greasy look, med krøller som blir vanskeligere å style. Så gi deg selv tid til å finne ut hva som er riktig mengde for ditt hår ❤️

Til slutt anbefaler jeg deg å bruke en hårkur for fukt, gjerne én gang i uken – eventuelt så ofte du får det til hvis det blir for ofte for deg

Ingredienser

Her er det såååååå mye man blir bedt om å holde seg unna, så jeg har plukket ut de to ingrediensene som jeg tenker du bør starte med å forholde deg til.

Den første er silikoner. Det finnes dessverre i tonnevis i mange av produktene som markedsføres til krølltopper, så det er lurt å følge litt med. De produktene som ikke har silikoner i seg, er ofte merket med «silikonfri».

Men hva er dette egentlig? Grunnen til at silikoner brukes så mye i hårprodukter er fordi de har denne deilige egenskapen å få håret til å føles glatt ut! Sykt deilig der og da, og gir krøllene hjelp til å poppe! Meeeeen, i lengden bygger silikoner seg opp i håret, da det er vanskelige å vaske ut – selv med sjampoo. All form for build-up av produkter ønsker vi å unngå, fordi det legger seg som en hinne rundt hårstrået og hindrer fukt i å slippe inn i håret. Så i starten elsker man det, men i lengden blir det til en krølltoppfiende😱

silikoner brukes mye i både balsam, leave-in og krøllkremer. Så det er disse produktene du bør vær obs på når det kommer til silikoner.

Den andre ingrediensen er sulfater, og brukes i sjampo. Forresten, så bør du absolutt bruke sjampo i håret ditt! Og da anbefaler jeg å være på utkikk etter en sulfatfri sjampo (pleier også å stå på produktet)

Det sulfat gjør, er å rense håret såååå grundig at det til og med tar bort den essensielle oljen som produseres i hodebunnen vår. Den er der for å fukte huden i hodebunnen og enda viktigere: hårstråene! Så over tid, vil mye bruk av sulfat strippe håret for dens naturlige fukt!

Selv vasker jeg håret sirka én gang i uken. Da bruker jeg en sulfatfri sjampo til nesten hver gang. Men én gang i måneden bytter jeg den ut med en «vanlig» sjampo med sulfater – for en ekstra grundig vask.
Les også «snille og slemme alkoholer»

Vann

Et generelt tips når det kommer til å pleie og style krøller, er å ha det gjennomvått! Vann trekker inn i hårstråene, og tar med seg produktene som vi påfører🤩

Så om du skal ha i krøllkrem eller påføre fukt utenom hårvasken, anbefaler jeg å skaffe seg en sprayflaske. Den kan man enten fylle med vann, eller bruke til å vanne ut en hårkur eller leave-in. Eventuelt vann og balsam og bruke til å gre ut håret foran speilet før dusjen.

Kanskje du har lest at håret bør gres når det er tørt, og ikke vått? Det har vi nemlig. Det er med tanke på at håret er mer utsatt for slitasje når det er vått, enn når det er tørt. Som stemmer, men teksturert hår trenger som regel hjelp av et produkt som skaper glid for å børstes ut. Og derfor anbefaler vi å unngå å gre teksturert hår når det er tørt❤️

Jeg håper at dette er til hjelp for noen av dere. Still oss gjerne spørsmål dere sitter inne med på Instagramkontoen vår @krolltop.no. Så sees vi neste gang, med flere tips og triks 🙌🏽

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com