3 verktøy for å sjekke ingredienser

3 verktøy for å sjekke ingredienser

Vi er alle interessert i å finne ut av hvilke ingredienser som er i hud-og hårproduktene vi bruker, men vi har kanskje ikke en grad i kjemi. Da er det veldig greit at det finnes nettsider og apper som gjør jobben for oss! Vi er heldigvis forbi den tiden da vi blindt aksepterte markedsføringen til de ulike selskapene, og vi ønsker å vite hva det er vi faktisk putter på håret vårt. Derfor har vi satt sammen en liste over nettsider og apper som bryter ned sjargongen og begrepene for oss.

Incidecoder (Nettsted)

Incidecoder fungerer slik at du enten søker på ingrediensen du er nysgjerrig på eller du kan søke opp produkter. Siden rangerer ingrediensene etter icky, goodie og superstar. Lettere blir det ikke! Blar du ned på siden blir hver eneste ingrediens brutt ned og forklart i ord vi alle forstår. De aller fleste produkter ligger inne i produktbanken, men finner du ikke det spesifikke produktet er det bare å skrive inn ingrediensene. Dette er en side jeg har brukt i flere år og kommer til å fortsette å bruke. Anbefales!

incidecoder.com

Les her: Håndbok for krøller

Think dirty (App)

Foretrekker du å heller sjekke produkter og ingredienser on the go? Frykt ikke, med Think dirty kan du scanne produktet du vil sjekke og du får resultatet på sekunder! Her blir ingrediensene rangert i clean, half N’half og dirty. Lenger nede blir ingrediensene forklart og du kan være sikker på at du vet hva det er du bruker på håret ditt! Dette er en god app, men vi stusser litt ved ordbruken når de rangerer produktene. Ingredienser du bruker på hud og hår er ikke skitne eller farlige. De er strengt regulert og forsket lenge på før de kommer ut på markedet. Grunnen til at vi ønsker å sjekke produktene våre handler mer om de er hensiktsmessige for problemet vi ønsker å løse. I tillegg må en kjøpe premium abonnement for å kunne bruken appen fullt ut. Sett bort i fra det er dette en oversiktlig app som funker å bruke når man er på farten.

thinkdirty.com
thinkdirty.com

Les mer: 5 ingredienser du bør styre unna!

INCI Beauty

INCI Beauty fungerer også slik at du bare trenger å scanne produktet for å få opp ingredienser. Appen rangerer produktene på en scala fra 1-20. Jo høyere score, jo bedre produkt. I tillegg rangerer de ingrediensene etter fire kategorier symbolisert ved blomster.

  • Grønn blomst: Good
  • Gul blomst: Satisfactory
  • Oransje blomst: Not so good
  • Rød blomst: Controversial

Blar du nedover i appen kan du trykke på hver enkel ingrediens og få den forklart. Dette er en brukervennlig og oversiktlig app!

Nysgjerrig på proteiner? Les mer her

Det er et hav av produkter og ingredienser som lover det ene eller det andre. Det viktigste å huske på er at så lenge produktet fungerer for deg og det du prøver å løse, så er det er bra produkt. Det er selvfølgelig noen ingredienser vi bør unngå, men man trenger som sagt ikke en kjemigrad for å forstå det.

Finnes det bedre apper eller nettsteder for å sjekke produkter? Del med oss på Instagram!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com