Svensk krølle-stylist lanserer egen “clean and safe” produktserie!

Svensk krølle-stylist lanserer egen “clean and safe” produktserie!

I november ble det lansert en ny produktserie for teksturert hår i Sverige. Kvinnen bak serien er entreprenør, Ingrid Alexandra. Hun er en av dem som har markert seg innenfor teksturert hår i Skandinavia, og har i serien sin hatt stort fokus på kvalitet og produktinnhold. Hun forteller oss blant annet at produktserien hennes snart blir tilgjengelig i Norge også, så dette intervjuet må du bare få med deg 😍

Tell us about yourself, who you are and your personal background
My name is Alexandra, I am an entrepreneur, mother of 2 with a big passion for textured hair. 2018 I got into beauty school to become a hairdresser that specializes in textured hair. Today I run two companies, one as a textured hair care stylist where I teach my clients to care for their natural hair.
The second one I just launched; for textured hair. My own clean and safe hair care line, developed and produced in Sweden! I am originally from Brazil but came to Sweden at a young age and have lived here since. 

When and how did you find your passion for (textured) hair?
It has always been with me since a very young age. I have always taken care of my sister, friends and cousins’ hair. 

You recently launched your own product line for textured hair. How did the journey start and how has it been so far?
As a black woman with textured hair myself, since a young age I have dreamed of finding the right and safe products and routine for textured hair. I got my hairdresser license, and on to my current profession as a textured hair care stylist. From my dream and long experience a clear vision was born; to create quality hair care products for people with textured hair in Sweden. There is a big gap in the Swedish and Scandinavian market when it comes to safe hair care products made for textured hair. But the consumers are also missing the simple and basic knowledge on how to properly care for textured hair.  It has been a long journey and I learnt so much but I’m so happy to be here right now! 

Les også: 3 verktøyer for å sjekke ingredienser

Who are your products made for, and what has been important for you when making/developing your products?
“For textured hair” is created for all people with textured hair. FTH is a safe and uplifting space for people with textured hair and especially for our kids with textured hair. So they never have to feel the pain of harmful chemical treatments and shame that we had to go through growing up. For textured hair was founded to normalize textured hair and offer quality, Swedish-made hair care products on the Swedish and Scandinavian market. We want to reduce the ignorance about textured hair and show how easy it can be with the right products and a simple routine. With the goal of inspiring and motivating all people with textured hair to take care of it. We believe that it is an overall picture with a regular routine, quality products, knowledge and technique. We strongly believe that all people with textured hair have the fundamental right to learn this. 

Les også: Håret mitt knekker, hjelp!

When can we expect to get our hands on your products here in Norway?
Very soon, hopefully in the next couple of weeks! 

If you must choose, what is your favorite product in your product line, right now? Such a hard question, but if I must choose it has to be our lovely botanical styling gel! It’s a game changer. It gives hydration, moisture, nutrition and medium hold for defined curls! You have to try it out.

Dere kan finne produktene og link til nettsiden via For Textured Hair sin offisielle instagramkonto på @officialfortexturedhair, og Alexandra sin private instagramkonto @froingridalexandra

Link til nettside: https://fortexturedhair.com/

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com