Rahiima forklarer: Olaplex

Rahiima forklarer: Olaplex

Olaplex har tatt verden med storm ved å påstå å kunne fikse håret ditt fra innsiden ut, og se resultater med en gang. Dette har de gjort med den patenterte teknologien kalt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimeleate (hallo kjemi fra vgs). Dette er den aktive ingrediensen som gjør all jobben. Men hva er det? Hvilke produkter kan man bruke på krøllete hår, og hvordan? Velkommen til et nytt innslag av «Rahiima forklarer»

For ordens skyld er ikke Olaplex en kur, men et “bonding” produkt. Mer om dette senere.

Hva er olaplex?

Hår består av keratin som er et protein som blant annet inneholder aminosyren Cystein. Cystein har evnen til å binde andre cysteiner via en disulfidbinding. Jo flere disulfidbindinger håret ditt har, jo mer krøllete er det. Hvorfor forteller jeg dette?

Det er fordi Olaplex bruker som sagt kalt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimeleate. Denne ingrediensen finner enkle sulfat hydrogen bindinger, og krysser dem for å lage et kunstig disulfidbinding. Dette er også grunnen til at produktene ikke blir omtalt som kur, men heller en båndbygger (bonding produkt). Olaplex-teknologien fungerer dermed på et molekylært nivå ved å reparere og fikse skadet hår. Produktene skal også beskytte håret fra mer skade. I tillegg skal de hjelpe med elastisitet, fukt og glans.

Olaplex produkter for krøllete hår

Olaplex no.1 og no.2 er de profesjonelle produktene som kun finnes hos frisørsalonger, og brukes i bleke- og fargeprosessen. Produktene blandes inn i blekemiddelet eller hårfargen eller påføres håret som en egen behandling. Resten av serien er mulig å kjøpe, men vi tar for oss de som ikke inneholder silikon.

Merk at silikon ikke er farlig, og å bruke produkter som inneholder silikon ikke nødvendigvis skader håret ditt. Det er en omdiskutert ingrediens, men det koker ned til smak og behag. Dessuten er alle mennesker forskjellig og ikke alt vil funke for alle.

Olaplex. No3

Olaplex No.3 ble utviklet for å kunne opprettholde resultatene du får av No.1 og No.2. Behandlingen brukes for å reparere og redusere mekanisk , men også kjemisk skade. Mekanisk skade vil si skader som kommer av for stram hestehale, børstet tørt hår eller kjempet mot flokene litt for hardt. Produktet brukes før sjampo og påføres i fuktig hår. Du skal la det virke i minst 10 minutter og deretter skylle ut. Påfør deretter sjampo og balsam som vanlig.

Olaplex. No8

Olaplex No8 Bond Intense Moisture Mask er en av de nyere produktene til Olaplex og kom til salgs i 2021. Dette er den eneste hårmasken, og er en konsentrert og reparende maske. Produktet er mykgjørende og hjelper også med glans. Du påfører det i vått hår etter sjampo.

Det var Olaplex for denne gangen. Har du noen spørsmål? Legg det igjen i kommentarfeltet og vi svarer så godt vi kan!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com