Rahiima forklarer: Olaplex

Rahiima forklarer: Olaplex

Olaplex har tatt verden med storm ved å påstå å kunne fikse håret ditt fra innsiden ut, og se resultater med en gang. Dette har de gjort med den patenterte teknologien kalt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimeleate (hallo kjemi fra vgs). Dette er den aktive ingrediensen som gjør all jobben. Men hva er det? Hvilke produkter kan man bruke på krøllete hår, og hvordan? Velkommen til et nytt innslag av «Rahiima forklarer»

For ordens skyld er ikke Olaplex en kur, men et «bonding» produkt. Mer om dette senere.

Hva er olaplex?

Hår består av keratin som er et protein som blant annet inneholder aminosyren Cystein. Cystein har evnen til å binde andre cysteiner via en disulfidbinding. Jo flere disulfidbindinger håret ditt har, jo mer krøllete er det. Hvorfor forteller jeg dette?

Det er fordi Olaplex bruker som sagt kalt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimeleate. Denne ingrediensen finner enkle sulfat hydrogen bindinger, og krysser dem for å lage et kunstig disulfidbinding. Dette er også grunnen til at produktene ikke blir omtalt som kur, men heller en båndbygger (bonding produkt). Olaplex-teknologien fungerer dermed på et molekylært nivå ved å reparere og fikse skadet hår. Produktene skal også beskytte håret fra mer skade. I tillegg skal de hjelpe med elastisitet, fukt og glans.

Olaplex produkter for krøllete hår

Olaplex no.1 og no.2 er de profesjonelle produktene som kun finnes hos frisørsalonger, og brukes i bleke- og fargeprosessen. Produktene blandes inn i blekemiddelet eller hårfargen eller påføres håret som en egen behandling. Resten av serien er mulig å kjøpe, men vi tar for oss de som ikke inneholder silikon.

Merk at silikon ikke er farlig, og å bruke produkter som inneholder silikon ikke nødvendigvis skader håret ditt. Det er en omdiskutert ingrediens, men det koker ned til smak og behag. Dessuten er alle mennesker forskjellig og ikke alt vil funke for alle.

Olaplex. No3

Olaplex No.3 ble utviklet for å kunne opprettholde resultatene du får av No.1 og No.2. Behandlingen brukes for å reparere og redusere mekanisk , men også kjemisk skade. Mekanisk skade vil si skader som kommer av for stram hestehale, børstet tørt hår eller kjempet mot flokene litt for hardt. Produktet brukes før sjampo og påføres i fuktig hår. Du skal la det virke i minst 10 minutter og deretter skylle ut. Påfør deretter sjampo og balsam som vanlig.

Olaplex. No8

Olaplex No8 Bond Intense Moisture Mask er en av de nyere produktene til Olaplex og kom til salgs i 2021. Dette er den eneste hårmasken, og er en konsentrert og reparende maske. Produktet er mykgjørende og hjelper også med glans. Du påfører det i vått hår etter sjampo.

Det var Olaplex for denne gangen. Har du noen spørsmål? Legg det igjen i kommentarfeltet og vi svarer så godt vi kan!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger
Denne månedens krølltopp imponerer oss så håret blir stående opp. Les om Naomi Van den Broeck her:
Krøller – Komplisert og uforstått?
Ofte får vi spørsmål på krølltopp fra foreldre som lurer på hvordan de skal fikse håret til barnet sitt. Mange føler kanskje på en frustrasjon fordi «håret er så vanskelig» og at de skulle ønske håret til barnet sitt bare var enklere. De har liksom prøvd alt, og nå føler de for å gi opp! …
Hvordan ta vare på krøllene i 2023
Kickstart hårpleie-rutinen for det nye året med disse tipsene!
Hårinspo til sesongens look
Inspirasjon for styling av krøllete hår! alt fra wash'n go til fletter, farging og ulikt hårtilbehør!
Julegaver til krølltoppen
Trenger du hjelp til den perfekte gaven? Fokuser på krøllene og kjøpe en gave deretter

Create a website or blog at WordPress.com