Hvordan ta vare på krøllene i 2023

Hvordan ta vare på krøllene i 2023

Nytt år, samme gamle meg, men kanskje bedre rutiner? Dere er på en skala som strekker seg fra “fullstendig newbie” når det kommer til krøller, og heeelt til “krøllepro”. Så her prøver vi å nå ut til de av dere som ennå er mottakelige for råd og tips, og ikke kun inspirasjon ❤️

Identifiser hvilke behov håret ditt har

Start her! Bli kjent med krøllene dine og finn ut av hva håret ditt mangler og trenger. Kanskje det er sunt og frisk og har alt det trenger? I så fall, fortsett det gode arbeidet! Men kanskje du føler at håret trenger mer fukt? eller er frizzy? eller at det bare mangler noe, som du ikke helt skjønner hva er? La oss se på hva det kan være:

Porøsitet

Det første du trenger å gjøre er å finne ut hvordan håret ditt absorberer og holder på fukt, også kalt hårets porøsitet. Det deles inn i lav, medium og høy porøsitet. Har du lav porøsitet betyr det at hårstråene ikke absorberer fuktighet så lett, men at det holder på fuktigheten. Tenk på om du bruker lang tid for å få håret vått, og hvor lang tid du bruker for å få det tørt.

Les mer om porøsitet her!

Hodebunn

Hodebunnen er bokstavelig talt starten på håret ditt, og er en viktig del av hårets helse. Har du en sensitiv hodebunn? Opplever du å få fet hodebunn etter to dager? Fokuser på rense hodebunnen godt under washday og bruk produkter som er tilpasset dine behov.

Sjampo

Å vaske håret er det første og kanskje viktigste punktet i alle hårrutiner. Å vaske håret er som at du klargjør lerret før du begynner å male på det. Du fjerner oljer, død hud og produkter fra hodebunnen din. Bruk en mild sjampo uten sulfat og alkohol for å ikke irritere hodebunnen. Husk også å ikke overdrive vaskingen da krøllete hår fra naturen sin side ofte er tørrere. Kanskje det er i 2023 du skal prøve deg på pre-sjampo? Pre-sjampo er kort sagt å påføre en maske eller olje før du vasker håret slik at detangling blir enklere, men også for et lag av beskyttelse før sjampoen.

Hvordan ta vare på hodebunnen? Les mer her!

Detangling

Aldri aldri aldri gre krøllete hår tørt. Krøllete hår knekker veldig fort, og når du grer det tørt kan du skade skjellagene i håret. Dette kan føre til skadet hår som igjen fører til økt frizz og mindre elastisitet. Bruk en kam med brede tenner, og gjerne i dusjen etter å ha påført balsam eller kur.

Kaldt vann i dusjen

Å ta en varm dusj etter en lang dag må være noe av det diggeste som finnes, men det er ikke nødvendigvis det håret ditt lengter etter. Varmt vann stripper håret ditt for de naturlige oljene, og åpner opp skjellagene i håret. Dette gjør håret sårbart, og gjør håret mer utsatt for frizz og brudd. Skyll derfor håret i kaldt vann enten du vasker det, bruker balsam eller kur.

Tid for en klipp?

Bli kvitt de slitte tuppene og start året med friskt og sunt hår. Langt hår er fint, men sunt hår er enda finere! Klipp tuppene et par ganger i løpet av året. Kanskje du til og med skal prøve å gjøre det selv? Med krøllete og teksturert hår er ikke målet nødvendigvis å ha en jevn hårlengde, så hvorfor ikke ta fram saksen og leke deg fram til en ny frisyre?

På utkikk etter en frisør? Sjekk ut listen vår her!

God søvnrutine

En god søvnrutine er på manges nyttårsforsett, og du bør inkludere håret ditt i dette. Vi vrir og vender på oss utrolig mange ganger i løpet av natten. Sover du med håret løst vil du oppleve at du har flokete og bustete hår på morgenen. Hva med å investere i en bonnet eller et silke/sateng putetrekk? Både håret og huden din vil takke deg!

Det finnes dessverre ikke en one-size-fits-all hårrutine, men med disse tipsene kan du komme et godt stykke på veien! Er det noe vi har glemt? Tips oss gjerne ❤️

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com