Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger

Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger

Denne måneden har vi fått tak i en veldig spesiell krølltopp som har funnet seg tid i sin travle hverdag, til å svare på noen spørsmål fra oss! Og hun gjør en sykt bra jobb med å presentere seg selv, så lag deg gjerne en kopp te og bli litt kjent med Naomi:

Jeg er Naomi Van den Broeck og er halvt Belgisk og halvt Senegalesisk. Jeg hadde en litt spesiell barndom fordi vi bodde i 6 forskjellige land, blant annet i Sør-Afrika, Jamaica og Irland. Vi flyttet mye på grunn av at av min far som jobbet som epidemiolog.
I 2010 flyttet vi til Bergen og jeg bodde der frem til 2020. Jeg har drevet med friidrett siden jeg var 6 år gammel. I 2021 oppnådde jeg et av de store målene mine og deltok i OL i Tokyo. Jeg har også alltid vært glad i skole og tok en bachelor i nanoteknologi. Etter bacheloren bestemte jeg meg for å bytte til medisin siden jeg følte at det passet bedre for meg og min personlighet. 

Hvordan ser en typisk dag i ditt liv ut, for tiden?

Akkurat nå har jeg begynt på 3. året på medisinstudiet i Oslo og trener også for fullt mot innendørs EM i mars og VM i august. Jeg tok et friår fra studiet i fjor så jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang igjen med studiet, møte det nye kullet mitt og prøve å kombinere det med løpingen. En typisk hverdag for meg starter med en morgen økt på Bislett, etterfulgt av noen forelesninger på Rikshospitalet / Ullevål Sykehus. Jeg pleier å droppe forelesningene på ettermiddagen for så å kjøre en styrke eller basis økt. Da drar jeg hjem og lager mat, bruker litt tid på insta og legger meg rundt kl 23. 

Hva skulle du ønske at du kunne brukt mer tid på?

Jeg skulle ønske jeg kunne bruke mer tid på gitar-spilling. Jeg er veldig glad i musikk og da jeg var yngre så var drømmen å være popstjerne. En liten fun fact er at jeg var på audition på Norske Talenter da jeg var 16, men gikk ikke videre fra første runden haha. Når jeg ser tilbake på det så var det kanskje for det beste. Jeg er fortsatt glad i å synge, spesielt R&B og skulle ønske jeg hadde mer tid å spille gitar og synge i fritiden.

Hva er ditt forhold til håret ditt? Og er det annerledes nå enn da du var yngre? 

Forholdet til håret mitt har blitt mye bedre sammenlignet med tidligere.

Da jeg var yngre var jeg veldig påvirket av det jeg så i mediene. Jeg husker at jeg så på Pantene reklamer med hvite damer som hadde rett hår og tenkte “det vil jeg også ha”. Da spurte jeg moren min flere ganger om hun kunne bruke relaxer på håret mitt, men håret mitt ble aldri helt rett. Jeg husker at jeg ble så skuffet fordi jeg aldri klarte å få håret til å bli så rett som på reklamene. Det ødela håret mitt og  selvtilliten min. Jeg var påvirket av mediene og så aldri noen som lignet på meg. Jeg klarte ikke å akseptere at krøllete hår var fint. Som ungdom, pleide jeg også å bruke weave for å dekke det naturlige håret mitt. 

De siste årene har jeg klarte å elske det naturlige håret mitt mye mer. Jeg har sett skjønnheten i det og innser hvor heldig jeg er å ha krøller. Det er så mye man kan gjøre med krøllete hår! I tillegg, ser jeg flere og flere jenter som ligner på meg i mediene. Det gjør at jeg selv blir mer komfortabel med å gå ut med det naturlige håret mitt. Jeg fokuserer også mye mer på helsen til håret mitt! Det er så befriende å kunne gå ut med sitt naturlige hår og være stolt av det.

Hvordan tror og håper du at livet ditt ser ut om 5 år?

Jeg håper at jeg har oppnådd det siste målet mitt med idretten som er å vinne en olympisk medalje. Jeg håper også at jeg har inspirert andre til å drive med idrett og til å satse på drømmene sine. Det hadde også vært fint å være ferdig med utdanning og kanskje allerede starte en familie sammen med kjæresten min.

Til slutt, fortell oss om en hjertesak du har

Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger. Om det er medisin, juss eller politikk så er det viktig at vi er en del av systemer som virkelig har innflytelse på samfunnet. 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com