Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!

Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!

Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange, spesielt hvis man har relaxet eller rettet håret i årevis. Men husk at naturlige krøller er vakkert, og å gå over kan føre til sunnere hår i det lange løp. Hvis du vurderer å gå over til “natural hair”, kan disse tipsene hjelpe deg:

1. Ta beslutningen

Dette er det første og viktigste trinnet. Ta deg tid til å tenke på hvorfor du vil gå over til naturlig hår. Kanskje vil du ha sunnere hår, eller kanskje er du lei av vedlikeholdet som følger med kjemisk behandlet hår. Uansett årsak, ta beslutningen og stå ved den!

2. “The big chop”

Når du har bestemt deg for å gå til naturlig hår, må du bestemme om du skal klippe alt håret eller la det vokse gradvis. Å klippe alt håret kalles “the big chop” og innebærer å fjerne alt det kjemisk behandlede håret, og la kun de naturlige krøllene eller teksturen være igjen. Dette kan være en drastisk endring, men det kan også være frigjørende og lar deg starte med nytt, og naturlig hår. Hvis du ikke er klar for å klippe alt håret, kan du la det vokse gradvis. Dette vil kreve litt tålmodighet og håret vil se ujevnt ut i overgangsperioden hvor du har to teksturer.

Innlegget fortsetter under bildet

Les også: Krølleord du må kunne Del 1

3. Beskyttende frisyrer

I løpet av overgangsperioden er det viktig å beskytte håret mot skade. Dette betyr å unngå varmestyling og heller velge “protective hairstyles” som holder håret på plass. Beskyttende frisyrer kan inkludere fletter, twist og weaves, og de er en flott måte å la håret ditt vokse uten å skade det.

Les også: 3 Hårfrisyrer som beskytter håret ditt!

Innlegget fortsetter under bildet

4. Fukt

Mens det naturlige håret ditt vokser ut, er det viktig å holde det “mouisturized”. Naturlige krøller har en tendens til å være tørt, så du må bruke produkter som gir fuktighet og næring. Se etter produkter som er spesielt utviklet for krøllete og teksturert hår, og bruk dem regelmessig for å holde håret ditt sunt og sterkt.

Les også: Deep Condition – Et must for drømmehåret!

Innlegget fortsetter under bildet

5. Tålmodighet og utholdenhet

Til slutt, husk at overgangen til naturlig hår tar tid og tålmodighet. Det kan være frustrerende å håndtere to forskjellige hårteksturer i overgangsperioden, men det er viktig å være konsekvent og å holde fast ved det. Med tid og omsorg vil de naturlige krøllene dine vokse ut vakkert, og du vil elske hvordan det føles og ser ut.

Hvis du ikke er klar for “the big chop”, er det også helt greit. Du kan la håret vokse gradvis og trimme de kjemisk behandlede tuppene etter hvert som det vokser. Med riktig veiledning fra frisør og omsorg kan du omfavne dine naturlige krøller nyte sunt, vakkert hår.

Finn frisør: Frisører!

Aisha Fulani- Journalist og skribent for krølltopp.no

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!
5 gode semi- permante og permanente hårfarger for dine krøller
Noen ganger blir man lei av hårfargen sin og ønsker en endring. Det kan bli fort dyrt når man ønsker å dra til salongen, men dette kan enkelt gjøres hjemme. Her er fem gode semi- permante farger og hårfarger for curly hair som du kan gjøre hjemme. Alle som har curly hair vet at det …

Create a website or blog at WordPress.com