Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!

Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!

Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange, spesielt hvis man har relaxet eller rettet håret i årevis. Men husk at naturlige krøller er vakkert, og å gå over kan føre til sunnere hår i det lange løp. Hvis du vurderer å gå over til “natural hair”, kan disse tipsene hjelpe deg:

1. Ta beslutningen

Dette er det første og viktigste trinnet. Ta deg tid til å tenke på hvorfor du vil gå over til naturlig hår. Kanskje vil du ha sunnere hår, eller kanskje er du lei av vedlikeholdet som følger med kjemisk behandlet hår. Uansett årsak, ta beslutningen og stå ved den!

2. “The big chop”

Når du har bestemt deg for å gå til naturlig hår, må du bestemme om du skal klippe alt håret eller la det vokse gradvis. Å klippe alt håret kalles “the big chop” og innebærer å fjerne alt det kjemisk behandlede håret, og la kun de naturlige krøllene eller teksturen være igjen. Dette kan være en drastisk endring, men det kan også være frigjørende og lar deg starte med nytt, og naturlig hår. Hvis du ikke er klar for å klippe alt håret, kan du la det vokse gradvis. Dette vil kreve litt tålmodighet og håret vil se ujevnt ut i overgangsperioden hvor du har to teksturer.

Innlegget fortsetter under bildet

Les også: Krølleord du må kunne Del 1

3. Beskyttende frisyrer

I løpet av overgangsperioden er det viktig å beskytte håret mot skade. Dette betyr å unngå varmestyling og heller velge “protective hairstyles” som holder håret på plass. Beskyttende frisyrer kan inkludere fletter, twist og weaves, og de er en flott måte å la håret ditt vokse uten å skade det.

Les også: 3 Hårfrisyrer som beskytter håret ditt!

Innlegget fortsetter under bildet

4. Fukt

Mens det naturlige håret ditt vokser ut, er det viktig å holde det “mouisturized”. Naturlige krøller har en tendens til å være tørt, så du må bruke produkter som gir fuktighet og næring. Se etter produkter som er spesielt utviklet for krøllete og teksturert hår, og bruk dem regelmessig for å holde håret ditt sunt og sterkt.

Les også: Deep Condition – Et must for drømmehåret!

Innlegget fortsetter under bildet

5. Tålmodighet og utholdenhet

Til slutt, husk at overgangen til naturlig hår tar tid og tålmodighet. Det kan være frustrerende å håndtere to forskjellige hårteksturer i overgangsperioden, men det er viktig å være konsekvent og å holde fast ved det. Med tid og omsorg vil de naturlige krøllene dine vokse ut vakkert, og du vil elske hvordan det føles og ser ut.

Hvis du ikke er klar for “the big chop”, er det også helt greit. Du kan la håret vokse gradvis og trimme de kjemisk behandlede tuppene etter hvert som det vokser. Med riktig veiledning fra frisør og omsorg kan du omfavne dine naturlige krøller nyte sunt, vakkert hår.

Finn frisør: Frisører!

Aisha Fulani- Journalist og skribent for krølltopp.no

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com