Krølltopp på jobben: Overvinne mikroaggresjoner og navigere fordommer

Krølltopp på jobben: Overvinne mikroaggresjoner og navigere fordommer

Som krølltopper kan navigering i arbeidslivet være en utfordring. Fra subtile kommentarer om “rotete” eller “uprofesjonelt” hår til direkte diskriminering basert på frisyre, er det viktig å vite hvordan man skal håndtere disse situasjonene med verdighet og selvtillit. I dette blogginnlegget vil vi diskutere noen vanlige mikroaggresjoner og fordommer som krøllete enkeltpersoner kan møte på arbeidsplassen og gi tips om hvordan man kan overvinne dem.

Mange tenker kanskje at dette ikke skjer i Norge?- Å, joda!

Mikroaggresjoner og fordommer: Hva er det?

Mikroaggresjoner er subtile og utilsiktede kommentarer, eller handlinger som kan ha en negativ innvirkning på enkeltpersoner og grupper. Disse kan inkludere kommentarer om ens hår, som “Ditt hår ser så vilt ut i dag!”, “Jeg synes du var finere med rett hår”, eller “Kan du gjøre noe med håret ditt?” Fordommer er derimot mer dypt forankrede holdninger eller tro som kan føre til diskriminering basert på ting som rase, kjønn, eller i dette tilfellet, hårtekstur.

Overvinne mikroaggresjoner på arbeidsplassen

Når man står overfor en mikroaggresjon, er det viktig å holde seg rolig og profesjonell. Her er noen tips om hvordan man kan håndtere disse situasjonene:

Adresser kommentaren direkte, men respektfullt. For eksempel kan du si “Jeg foretrekker å ha håret mitt naturlig, og jeg synes det er støtende når det blir referert til som ‘vilt’.” Utdanne andre om skjønnheten og allsidigheten til krøllete hår. Det er ikke din jobb, men hvis du føler at det passer så kan du dele ressurser, som videoer eller artikler, som viser forskjellige frisyrer og teksturer. Si fra til HR-avdelingen hvis kommentarene eller oppførselen er vedvarende og skaper et fiendtlig arbeidsmiljø.

Navigere fordommer på arbeidsplassen

Mens mikroaggresjoner kan være frustrerende, kan fordommer være mer dypt forankret og vanskeligere å overvinne. Her er noen tips om hvordan man kan navigere fordommer på arbeidsplassen:

Finn allierte og støttesystemer på arbeidsplassen din. “Link-up” med andre som har krøller eller de som er lidenskapelige om mangfold og inkludering. Vurder å snakke med en veileder eller HR-representant hvis du føler deg diskriminert på grunn av hårtekstur. Det er viktig å dokumentere eventuelle tilfeller av diskriminering og følge de riktige kanalene for å adressere dem. Husk at din hårtekstur er en del av din unike identitet og bør feires, ikke kritisert.

Les mer: Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Aisha Fulani- Journalist og skribent for krølltopp.no

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱
Hårinspirasjon til 17.mai: Feir med stil!
17.mai er en spesiell dag fylt med feiringer, parader og nasjonal stolthet. Det er en tid hvor nordmenn samles for å feire sin uavhengighet og arv. Mens du deltar i festlighetene, hvorfor ikke vise frem dine krøller i all sin prakt? Her er noen fantastiske krøllete hårinspirasjoner som hjelper deg med å skille deg ut …
Rosmarinvann: Den hemmelige eliksiren for hårvekst og herbal goodness!
Er du lei av å bruke dyre hårprodukter som lover gull og grønne skoger, men som ikke gir deg den hårveksten du ønsker deg? Fortvil ikke, for jeg har en naturlig og rimelig løsning: rosmarinvann!
Våren har sprunget og det bør din hårpleierutine også gjøre
Mens årstidene skifter, endres også behovene til krøllene. Med våren i marsj er det på tide å oppdatere hårpleierutinene og produktene våre for å holde krøllene våre på sitt beste. Her er noen av de beste tipsene for krøllete hår om våren☀️🌷

Create a website or blog at WordPress.com