Krøllete hår og trening: Slik tar du vare på krøllene dine mens du svetter

Krøllete hår og trening: Slik tar du vare på krøllene dine mens du svetter

Å trene kan være en flott måte å holde kroppen sunn og i form på, men det kan også være en utfordring for de med krøllete hår. Svette, fuktighet og konstant bevegelse kan forårsake frizz, floker og tørrhet, og det kan være vanskelig å opprettholde krøllene dine etter en treningsøkt. Men med de riktige tipsene og teknikkene kan du holde krøllene dine flotte selv etter en svett trening. Her er noen tips om hvordan du kan ta vare på krøllene dine mens du svetter.

Forbered håret før trening

En av de beste måtene å holde krøllene dine flotte etter en treningsøkt er å forberede håret ditt før du drar til treningssenteret. Dette kan bidra til å forhindre overdreven svetting og redusere sjansen for frizz og floker. Begynn med å påføre en leave-in balsam eller en lett hårolje i håret før du trener. Dette vil hjelpe med å fukte håret og forhindre at det tørker ut under treningen.

Bruk et svettebånd

Et svettebånd kan være en livredder for de med krøllete hår. Det kan bidra til å absorbere svetten og forhindre at den kommer inn i håret ditt, noe som kan forårsake frizz og floker. Finn et svettebånd som er laget av fukttransporterende materiale, for eksempel bomull eller spandex, og som passer godt på hodet uten å være for stramt.

Unngå å røre håret

Det kan være fristende å røre håret under trening, men dette kan forårsake frizz og floker. Unngå å røre håret så mye som mulig, og bruk en klype eller en hårstrikk for å holde håret unna ansiktet. Hvis du må røre håret ditt, bruk et satengskjerf eller et silkeputetrekk for å minimere friksjon og redusere sjansen for brudd.

excited young black sportswoman showing biceps after boxing training

Etter-treningspleie

Etter treningen er det viktig å gi håret ditt litt ekstra pleie. Skyll håret ditt med kaldt vann for å fjerne svette og urenheter, og påfør deretter en leave-in balsam eller en hårolje for å fukte håret. Unngå å bruke et håndkle til å tørke håret, da dette kan forårsake frizz og floker. I stedet kan du bruke en bomulls t-skjorte eller et mikrofiber håndkle til å forsiktig klemme ut overflødig vann.

Styling av håret

Når håret ditt er tørt, kan du style det som du ønsker. Hvis du foretrekker å ha håret ned, bruk en diffuser på hårføneren din på lav varmeinnstilling. Dette vil bidra til å definere krøllene og redusere sjansen for frizz. Hvis du foretrekker å ha håret opp, bruk en scrunchie eller en hårstrikk som ikke drar eller skader håret ditt.

positive african american woman doing hairstyle looking at mirror

Det kan være en utfordring å opprettholde krøllete hår mens du trener, men med de riktige tipsene og teknikkene kan du holde krøllene dine flotte selv etter en svett treningsøkt. Ved å forberede håret før treningen, bruke en svettebånd, unngå å ta på håret ditt, gi håret ditt litt etter-treningspleie og style håret etter ønske, kan du holde krøllene dine sunne og definerte. Så gå på trening og ikke la krøllene dine hindre deg!

Aisha Fulani- Journalist og skribent for krølltopp.no

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱
Hårinspirasjon til 17.mai: Feir med stil!
17.mai er en spesiell dag fylt med feiringer, parader og nasjonal stolthet. Det er en tid hvor nordmenn samles for å feire sin uavhengighet og arv. Mens du deltar i festlighetene, hvorfor ikke vise frem dine krøller i all sin prakt? Her er noen fantastiske krøllete hårinspirasjoner som hjelper deg med å skille deg ut …
Rosmarinvann: Den hemmelige eliksiren for hårvekst og herbal goodness!
Er du lei av å bruke dyre hårprodukter som lover gull og grønne skoger, men som ikke gir deg den hårveksten du ønsker deg? Fortvil ikke, for jeg har en naturlig og rimelig løsning: rosmarinvann!
Våren har sprunget og det bør din hårpleierutine også gjøre
Mens årstidene skifter, endres også behovene til krøllene. Med våren i marsj er det på tide å oppdatere hårpleierutinene og produktene våre for å holde krøllene våre på sitt beste. Her er noen av de beste tipsene for krøllete hår om våren☀️🌷

Create a website or blog at WordPress.com