Ina Makeda: Jeg ville ikke bytte ut hudfargen min, den har jeg alltid elsket, men jeg ville absolutt bytte ut håret mitt!

Ina Makeda: Jeg ville ikke bytte ut hudfargen min, den har jeg alltid elsket, men jeg ville absolutt bytte ut håret mitt!

Møt Ina Makeda😍

«Jeg ville ikke bytte ut hudfargen min, den har jeg alltid elsket, men jeg ville absolutt bytte ut håret mitt!«

makeda 2

Makeda’s hårreise

Vi kan jo begynne med at jeg er adoptert. Skal ikke blame my parents, de hadde jo ikke mye peiling på afrikanskhår og mamma prøvde å så godt hun kunne . Hun flettet og prøvde å finne ut av ting, men det varte bare til jeg kom i alderen da jeg begynte å på påvirket av de rundt meg. Jeg ville ha rett hår! Jeg ville ha det som alle de andre jentene hadde, den lange hestehalen uten frizz som sto rett opp og ned.

Jeg ville ikke bytte ut fargen min, den har jeg alltid elsket , men jeg ville absolutt bytte ut håret mitt. Jeg kjente ikke håret mitt, det var uvitenhet. Uansett hva jeg gjorde så var det bare POFF. I strikk poff , løst poff.

Jeg fikk høre om relaxer som skulle gjøre håret rett, da jeg var rundt 12. Jeg dro til en afrosolong og prøvde. Jeg satt med produktet i ganske lenge, men sa ikke noe da det begynte å svi, fordi frisøren ikke reagerte på tiden… Det brakk håret mitt og skadet hodebunnen min, MEN fortsatt var jeg ikke fornøyd med resultatet. Det ble jo ikke som alle andres.

Frisøren sa ikke noe, jeg føler i etterkant at jeg ble feilinformert, jeg var ung og naiv. Det var starten på katastrofen.

Etter relaxer-perioden fant jeg ut at jeg kunne sy på hår. Jeg elsket det. Det ga meg lengde og jeg følte meg fin med det. Men det sliter på håret det også… Etterhvert fikk jeg sansen for fletter, jeg følte ekstra conection med det. Det var mer meg. Jeg synes det var finere enn extentions, det så mer naturlig ut og det tok meg litt tilbake til røttene mine.

Rastafletter, twists, boxbraids, cornrows, you name it. DIGGA ALT!

Det er utrolig kult å eksprimentere med afrikanskhår, men her handler det om kunnskap og tålmodighet. Det var først i 20 årene at jeg begynte å tenke på MITT hår.

makeda 1

Jeg tror man blir fort påvirket av kjendiser og media. Vi vil ha det vi ser på tv og skader oss selv i prosessen. Det er så lett å bli forvirret over alle de mulighetene. Hvordan skal man vite hva som er din greie?  – Det tar tid, men man må finne den balansen som man trives med, hvor man kan være stolt av den man er og det håret man har.

Makeda’s hair-goals

Sunnere!

Jeg vil ha sterkere hår, lengre hår, bli mer stolt av håret mitt og rocke det . Jeg har som mål å få et sunnere forhold til håret mitt og en bedre forståelse for hvordan håret mitt funker. Sunnere hår rett og slett!

Utforske!

Dette er året for utforskning! Jeg skal teste produkter, få hjelp av Lallis (Krølltopp) og bli mer og mer glad i håret mitt. Jeg skal eksprimentere med frisyrer som jeg kan bruke til aaaaall musikken jeg slippe i 2019.

Forbilde!

I dag er det mer fokus på å være seg selv og kunne være stolt av den man er. Det er jeg glad for. Som artist, har jeg tenkt mye på hvem jeg er, hvordan vil jeg fremstå og hva slags forbilde jeg skal være for andre. Jeg ønsker å være et sunt og naturlig forbilde. En unge jenter kan se opp til og tenke at man er fin som man er.

View this post on Instagram

A post shared by Makeda 🇪🇹🇳🇴 (@imakedamusic)

Vokse sammen!

Jeg blir inspirert av å se andre rocke håret sitt, det er flere og flere som gjør det. Kjendisene fronter det, det er helt AMAZING. Vi snakker om det, vi ser det, vi er stolte av det, vi vokser sammen. Vi snakker om å kunne være komfortabel med seg selv og det blir vi sammen. Jeg tror jeg hadde hatt en annen hårreise hvis jeg hadde bodd i et land med flere med samme hårtype. Jeg elsker Norge, men det er jo ikke akkurat tilrettelagt for svart hår…

Makeda’s hårtips

Ikke relax håret!! That shit fuck yo hair girl! Du kan forandre deg selv og du kan forandre håret ditt. Det finnes andre muligheter enn relaxer.

Gjør jobben! Det finnes innen unnskyldning for å ikke gjøre research og lære ta vare på seg selv. Invester i deg selv og krøllene dine! Det er tøft, tar tid og er dyrt, men det er en investering du ikke kommer til å angre på.

Håret er en del av deg. Vært stolt!

WOW! TUSEN TAKK Makeda, for at du deler din historie. Jeg ser frem til krølle-lørdager og moro!

Det at vi har kvinner som ønsker å være naturlige forbilder i dag, digger jeg!! Det er ikke mange av dem, desverre. Lykke til med musikken og krøllene i 2019!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com