3 Hårfrisyrer som beskytter håret ditt!

3  Hårfrisyrer som beskytter håret ditt!

Okey krølls!

Jeg nevner disse beskyttende hårstilene mine i flere innlegg. Tenkte derfor at det var på tide å forklare hva de er.

Beskyttende hårstiler er hårstiler som beskytter krøllene dine fra vind, kulde, varme og kanskje mest av alt, oss selv. Vi er mestere til å plukke, pelle og plage håret vårt og helt ærlig… Det liker best å være i fred☝🏾! Vi retter det, grer det, tvinner det og drar i det. De beskyttende hårstilene skal beskytte krøllene våre mot akkurat dette.

Først noen regler:

  1. De skal ikke være for stramme
  2. De skal dekke tuppene
  3. Bruk riktig utsyr

De mest vanlige beskyttelses-stilene vi har, er Buns, twist’s og fletter. Ikke bare er det sunt å benytte seg av disse fra tid til annen, de er også suuuperkule!

Her er litt om de forskjellige!

Buns

profil
En streng bun på kontoret funker alltid!

Buns, er én eller flere “dotter”. De er søte og fluffy og kan rockes på fest, jobb, trening og på chilledager🤙🏾. Du kan velge mellom en eller flere dotter, jeg pleier å rocke en eller to! Det er enkelt å sette opp håret i en bun, det tar maks 3 minutter, så buns er å anbefale hvis du har dårlig tid, men allikevel vil passe på håret ditt.
Pass på å få tuppene inn i bunnen også! Tuppene våre er mest sårbare og det er ofte disse som får gjennomgå, så sørg for disse er beskyttet også✌🏾

Buns som strekkemetode

Buns er også en fin måte å få strukket krøllene på slik at de ser lenger ut. Slik: Bruk to stikker, en til å feste en hestehale på toppen av hodet og en til å festen rundt dotten, når du har snurret den opp. Etter noen timer vil håret i roten og i lengden være strukket og du vil kunne se en betydelig forskjell. Disse kan være stramme, men de skal ikke lugge. Anbefaler nygredd og rent hår til denne metoden!

Les også 7 do’s & don’ts for krøller! 

Fletter

jessica-felicio-619225-unsplashFletter i form av rastafletter, musefletter eller cornrows, valget er ditt. Jeg pleier å flette rastafletter på meg selv innimellom, hvis jeg vet skal ha en busy uke og ikke vil ha tid til å følge opp. Det tar tid, men det er verdt det!

Cornrows

Dessverre kan jeg ikke flette cornrows – Ja det er baaad jeg vet🤷🏾‍♀️! Jeg synes cornrows er suuuupersexy, lang hår, kort hår, assa whatever😍. De løfter ansiktet og holder seg lenge om de flettet godt.

clem-onojeghuo-186834-unsplashNB! Pass på at flettene eller andre beskyttende hårstiler ikke er for stramme. Stramme fletter som lugger og strikker sliter på håret, kan føre til hårtap og kan også være grunnen til at håret ditt ikke vokser.

Braid-out

Fletter kan man også bruke for å endre form på krøllene innimellom uten å bruke varme eller kjemikalier. Uhuuu! Slik: Når du har hatt i flettene i noen dager, kan du ta litt olje på hendene og løsne dem forsiktig fra spiss til rot. Krøllene dine vil da ta formen de hadde i flettene og være definerte og lengre. Må sikkert puffes litt i roten for å få volum. Prøv og se selv 🙂

Twist’s

leighann-renee-799315-unsplashTwist’s er en kul greie! Det er egentlig bare å dele opp håret, gre det og tvinne det. Det kan se ut som rastafletter på avstand, men når man kommer nærmere ser man at flettene er to deler som bare er tvinnet sammen. Disse kan også tvinnes tett til hodet som cornrows. Du kan lage mange eller få, det er helt opp til deg🙆🏾.

Jeg får ofte komplementer når jeg har twist’s og her om dagen kom en kollega bort og spurte hvordan jeg hadde gjort det og om jeg ikke trengte strikk nederst. Nei, jeg trenger ikke strikk. Ofte sørger krøllene våre for at både fletter og twist’s holder seg uten strikker, så se om du kan unngå å bruke det. Strikker kan også slite på håret, selv bruker jeg myke gummistrikker eller sateng strikker😍 – Hvis jeg må bruke strikker!

Twist-out

Twist-out
Twist-out til en fest jeg var på i sommer.

Jeg pleier å twiste håret med produkter i, rett etter balsamvask og la håret lufttørke. Etter noen dager tar jeg disse forsiktig ut og formen holder i noen dager, hvis jeg er forsiktig og bruker nattlueTwist-out på samme måte som braid-out er en fin måte å få et litt annet krøllemønster, til variasjon. Jeg er utrolig glad i twist-outs og bruker disse mye når jeg skal på fest💃🏾! Slik: Ha litt olje på fingrene og løs opp twisten fra tupp til rot. Her må du nok også inn med afrokammen for å få litt volum.

Håper dette var til nytte Chicas og chicos! Har du andre tips? Let us know👇🏾

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com