EHI: “I got so much mad love for my hair!!”

EHI: “I got so much mad love for my hair!!”

Hola!

Da var det på tide med en ny hårreise og denne gangen er det ingen andre enn (Stian) EHI som står for tur Artisten er aktuell med låta “Faller” som spilles på NRK P3, men han er fortsatt ikke for busy til å dele hårreisen sin med oss!

Møt EHI

“I got so much mad love for my hair!!”

stian2

Stian’s shårreise

Selv om mamma alltid har vært flink til å inkorporere den afrikanske kulturen under oppveksten vår, ville jeg ikke identifiserte meg ikke som afrikansk. Jeg ville være helnorsk. Jeg følte meg egentlig bare norsk. Håret var på en måte den eneste koblingen jeg hadde til det å være afrikansk. Det har betydd mye.

Mamma har alltid vært god på afrikansk hår. Hun fikset håret mitt og håret til søsteren min. Hun gikk i afrobutikker og kjøpte produkter og det hele. Jeg har faktisk aldri vært hos frisør, mamma klipper meg fortsatt. Jaja, mamma er den eneste som får røre håret mitt.

Som barn så tok mamma vare på håret mitt, men i 18 års alderen begynte jeg å rette ut og relaxe håret mitt. Jeg var jelly (jealous) på alle som hadde nordiskhår, jeg ville også ha stritt hår. Relaxer har nesten ikke noe effekt på håret mitt, jeg satt der i en time og det funka nesten ikke. Det gjorde vondt og jeg ble litt svidd, men mamma hadde et tonn med vaselin i hodebunnen min, assa tror vi brukte to bokser . SÅ jeg kom unna det uten noen store skader. Men håret ble jo ikke rett… Det ble ødelagt… Det var liksom bare rett når det var i vann. Så jeg begynte å rette det ut med rettetang, i tillegg .

Bilderesultat for clynol hårspray

Jeg brukte kilovis med produkter i håret! Gelé, hold-kremer og CLYNOL – Det er jo gammal kjerringhårspray!! Håret ble pinneved. Til og med det, ga meg ikke resultat jeg ville ha. Håret ble jo ikke rett., ingenting funka.

Da ga jeg opp. Jeg ga opp på krøllene mine. Så i tre år så var det bare f’**** up fro, liksom.

Så en dag, så jeg meg i speilet og tenkte “f*** as, jeg har jo egentlig fint hår”. Håret var slitt, dødt, ødelagt, var nesten ingen krøller igjen. Da bestemte jeg meg. Ringte mamma, ba henne komme og klippe meg. Vi klippet av nesten ALT. Var kanskje to millimeter igjen.

Jeg lot det vokse og begynte å behandle håret mitt ordentlig. Siden det har jeg vært på jakt etter produkter, prøvd å få rutiner og eksperimentere for å finne ut hva som er bra for håret mitt.  Det var da min naturlige hårreise starta på ekte og jeg er på den reisen ennå.

Akkurat nå elsker jeg håret mitt, elsker å ha krøller. Håret mitt kommer aldri til å bli rett og jeg kommer aldri til å prøve på det igjen.  Jeg føler også at den afrikanske identiteten kom tilbake med krøllene mine og jeg elsker det. I got so much mad love for my hair.

Stian’s favorittprodukter

Oliven natursåpe

Jeg kjøper den i hellas, den er håndlaget og er med ren olivenolje. Man får sikkert tak i det i Norge, men jeg hamstrer i hellas. Bruker den ofte, krøllene mine blir alltid supermyke etterpå.

ORS Olive Oil serien

Bilderesultat for ors olive oil

De har masse hårprodukter. Jeg bruker balsamen, hårkuren og kremen. Jeg bruker faktisk hårkuren med pose og lue for å få litt varme. Noen gangen tar jeg meg et glass vin også, gjør det litt koselig.

Stian’s hårtips

La håret lufttørke💨

La håret være i fred. Kan være jeg “tapper” et håndkle på håret om jeg har dårlig tid, men som regel lufttørker jeg.

Ikke bruk produkter for rett/nordisk hår

Da har jeg heller skittent hår. Produkter du kjøper i butikken som gliss og Wella f*** opp håret ditt. Slutt med det. Velg da heller naturlige produkter, back to the roots.

Sett av tid

Prøv å lage en rutine. Om det er en gang i uka eller en gang i måneden, sett av tid til å ta vare på krøllene dine og deg selv.

Stian’s hairgoals

Dreads!

Jeg har maad lyst på dreads. Så det blir nok mitt prosjekt for 2019. Jeg vil ha dreads med løshår, skulderlengde. Slik at jeg kan ha det i strikk og bun og sånn, det synes jeg er kult. Jeg har et eget album med dread-inspo hvor hvor legger inn nye bilder hele tiden.

Være et godt forbilde

Som artist ønsker jeg jo å være et godt forbilde. Jeg ønsker å vise de som kanskje ikke har startet på hårreisen sin at det er okey å være seg selv og være stolt av den man er. Det er mye press og forventninger til at man skal se bra ut. Vi trenger naturlige hårforbilder og jeg håper at jeg kan være det.

View this post on Instagram

A post shared by E H I (@theehi)

Hits!
Ooouh! Vi har noen gode bangere på lager som slippes i 2019. Det blir gøy! Gleder meg!🙌🏾

Tusen takk Stian! Setter stor pris på at du deler og at du er den du er. Lykke til med “Faller” og all den andre digge musikken du slipper i 2019.

Hvis du ikke har hørt EHI med “Faller” kan du sjekke den ut HER!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com