Dette gjør relaxer med håret ditt!

Dette gjør relaxer med håret ditt!

Tiden er inne for å løfte temaet som for flere av oss er ganske sårt. La oss snakke om relaxere…

Jeg har selv vært der. Som 15-åring kjøpte jeg meg to pakker, satt meg ned foran speilet på badet og relaxet håret mitt. Der og da var jeg strålende fornøyd, men med tiden ble håret tørt, stivt og nektet å vokse. På det tidspunktet skulle jeg ønske jeg hadde mer informasjon om hva dette var, hvordan det fungerte og hvordan jeg skulle behandle håret i ettertid.

Vurderer du å relaxe håret eller har du relaxet det? Da er det flere ting du bør tenke på.

Om relaxere

Relaxer, også kalt antipermanent, er en krem som brukes for å kjemisk rette ut naturlig krøllete hår. Håret ditt er bygd opp av keratinproteiner som er bundet sammen til en bestemt struktur ved hjelp av disulfidbindinger. Disse bindingene løsner, fibrene i håret sveller opp og naturlige krøller blir løsere.

Det finnes mange forskjellige typer relaxere så du finner ofte “soft”, “Medium” og “strong” i butikken. Alle disse relaxernene innholder forskjellige mengder og styrker av alkaliske stoffer, f.eks lut, som virkemiddel for å rette ut krøllene.

Utfordringene

Brannskader og sår i hodebunnen

“Du må lide for skjønnheten…”, Rekk opp hånda alle de som har svidd seg i skallen!🙋🏽 Det er mange teorier rundt dette, den ene er blant annet at “Jo mer det svir, jo mer funker det”. Guuuurl no! For det første så er håret ditt blitt over-prosessert hvis det blir STRITT og det å vente til det begynner å klø/kile i hodebunnen er å vente for lenge!

Sammen med den sviende følelsen kan det komme sår i hodebunnen. Disse sårene gror etterhvert, men disse, som andre sår kan få infeksjoner og føre til permanent hår tap om brannskaden er ille.

Tynnere hår

Hår som blir skadet eller over-prosessert har lett for å bli tynt. Hvis du allerede har tynt hår, som du absolutt kan ha selv om du har krøller, er du enda mer utsatt for å miste volum og tykkelse ved bruk av relaxer.

Brekking/Breakage

Som vi har snakket om tidligere er krøller skjøre og brekker lett om de ikke blir behandlet riktig . Hvis du opplever at håret ditt ikke vokser, kan det være at det brekker like fort eller fortere enn det vokser. Siden relaxere er en kjemisk behandling av håret blir det fort tørt etterpå og sjansen for at hårstråene brekker er stor når håret er tørt, stivt eller skadet. Les mer om dette her: 7 grunner til at håret ditt brekker!

Tørrhet

Ai ai ai! Vått relaxet hår er mykt og legger seg pent. I know! Men når det tørker igjen ser og føler man fort hvor tørt det egentlig er… Dette er fordi at håret får en høy porøsitet som som suger til seg fuktighet, men ikke klarer å holde på den. Relaxere er laget for å bryte strukturen i håret AKA de er laget for å skade. Håret blir tørt og sliter med å vokse også fordi det ikke klarer å tilta seg fuktighet og holde på den. Sørg for at du kurer håret så det får masse fuktighet og gi den en god proteinkur😘. Bruk gode og fuktighetsgivende hårprodukter som du påfører når håret er vått. LCO eller LOC- metodene er praktiske her, for å låse fuktigheten inne.

Go pro!

Gjør det hos noen som kan det! Om det er en frisør eller om det er mamma, spiller ingen rolle så lenge de vet hva de driver med! Bruk kvalitetsprodukter (er ikke alltid frisøren har det, så gjør jobben i forkant) eller enda bedre… Dropp hele greia!

Hva er dine erfaringer med relaxere? Flere av krølltoppene som har delt sine hårreiser med oss har vært igjennon hver sin relaxer periode, de kan du lese om her ☺️:

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com