«Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

«Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Krølltopp har intervjuet Toril, som startet den norske Curly Girl / naturlig hår gruppa på Facebook. Per dags dato nærmer den seg 7000 medlemmer, over hennes villeste forventninger!

Hei hopp! Toril heter jeg, 33 år, gift, og har to jenter på 5 og 7 år. Vi bor på en liten gård i Trøndelag, her har vi bier og korn. Jeg jobber som daglig leder i Verdal Avløserlag, som er et bemanningsbyrå for landbruket. Driver også bedriften Mimja sammen med min mor, der vi holder sykurs og gir ut mønster. Jeg ga ut bok i 2018 #snikskryt

Jeg startet med CG metoden da mi venninne Ingvild (med-admin <3 ) sa en dag “Toril, har

dav

ikke du egentlig krøller?” -Jo, sa jeg. Da jeg var lita hadde jeg korketrekkere, har fremdeles noen i nakken. Men jeg vokste fra krøllene da jeg begynte på skolen. Da fortalte Ingvild litt og kort om CG og sa hun skulle melde meg inn i noen grupper på FB. Jeg tenkte bare at dette ble dyrt og da er det uansett uaktuelt. Men jeg kjente jo på håret hennes og så hvor fint det var, så jeg ble nysgjerrig.

«Da håret tørket lå det korketrekkere ned på begge sider. Jeg blir rørt nå bare jeg tenker over det.»

Jeg leste mye på de internasjonale gruppene hun meldte meg inn i og begynte å søke på YouTube. Jeg syntes det var helt uforståelig lenge, men så var det ei på YouTube som tok det helt ned og brukte veldig enkle produkter og metode. Jeg har aldri brukt mye produkter i håret, så jeg tok én sistevask, og lot hodebunn hvile i noen dager før min første co-wash og plopping. Jeg hadde null forventninger og da håret tørket lå det korketrekkere ned på begge sider. Jeg blir rørt nå bare jeg tenker over det! Jeg trodde jeg hadde mista disse helt, men jeg hadde bare behandlet håret feil i årevis.

Etter Curly Girl metoden
Etter Curly Girl metoden

Har bestandig hatt stort rødt hår, og fått komplimenter på håret, men jeg forsto liksom ikke hvorfor. Det var jo “bare” stort og langt og litt uvanlig farge. Litt sånn hulder-hår. Har ikke vært så glad i det selv, før CG kom inn i livet. For meg er CG å få frem hårets naturlige potensiale, og det jeg synes er så motiverende er hvor fint det kan bli helt naturlig <3 Joda, litt produkter er det, men jeg mener det er produkter som samarbeider med håret, og ikke prøver å gjøre det til noe annet enn det det er ment å være.

For meg handler ikke CG-metoden om “perfekte” krøller eller bra hår hver dag. For et press man legger på seg selv om det skal være målet! Det handler om å embrace det håret du er født med, frizz and all. Og jeg synes det er fint med litt uperfekt jeg, kor kjedelig det hadde vært om alle fikk likt hår!

Jeg starta gruppa Curly Girl Norge / Naturlig Hår den 10. januar 2018. Selv begynte jeg på CG i april/mai 2017 og mange hadde spurt om hva jeg hadde “gjort” med håret. Ble litt mye å forklare etterhvert, så da sa jeg bare: jeg har laga ei Facebook-gruppe -bli med der! Jeg la også ut tips om gruppa på Instagram, da ble det flere og flere som meldte seg inn.

Det beste med gruppa er at det er så god stemning. Det er det som er grunnlaget for suksessen, det er jeg helt sikker på! Det er så utrolig mange gode mennesker i gruppa som tar seg tid fra dagen sin til å bidra. Vi heier på hverandre, kommenterer, hjelper og “liker”. Og bonusen er jo at så mange har oppdaget sitt eget hårs potensiale. Uansett hvilken opprinnelse og kultur vi kommer fra, har vi alle hår vi ønsker å være stolte av.

Jeg hadde ikke tenkt på at gruppa kunne vokse seg så stort i starten, jeg tenkte bare at

dav
Fine huldra Toril!

flere MÅTTE få vite om denne metoden.  Da vi ble sånn 2-300 begynte jeg å merke at før jeg hadde rukket å skrive så var det flere gode svar og kommentarer som hadde kommet under innlegget, da kjente jeg at det var ikke “min” gruppe lenger, da var det felleseie <3

Med-admin Ingvild er et orakel når det gjelder ingredienser og metoden. Hun er også veldig rett fram og sier det som det er, og det setter jeg stor pris på! I vinter kom Elisabeth og Heidi med som moderatorer og de har gjort en formidabel jobb med grupperegler, rydding i albumene m.m. Det trengte vi, da vi vokste fort og medlemmer ønsket god og oversiktlig informasjon. Sammen så synes jeg vi utgjør et bra team som utfyller hverandre!

Hår kan være kilde til selvtillit og identitet. Jeg mener gruppa vår bidrar til å gjøre oss stolte av håret vårt. Den gir oss samhold i frustrasjon over bad hair days og løsninger på problemstillinger som kan virke uløselige der vi står på badet og prøver produkt etter produkt.

TORILS CG-TIPS FOR NYBEGYNNERE

  1. Meld deg inn i gruppa vår på Facebook! 😉
  2. Prøv å gjøre det så enkelt som mulig i begynnelsen, grundig siste-vask, noen få CG-produkter og enkel metode.
  3. Ikke forvent for mye og vær tålmodig, håret trenger tid til å tilpasse seg. Kanskje må det til et lite klipp også.
  4. Skriv ned en liten “produktanmeldelse” for din erfaring med et nytt produkt, så slipper du å kjøpe feil to ganger. Snakker av erfaring og fulle skap.
  5. Spør om råd i gruppa, luft dine oppturer og dine frustrasjoner og støtt opp om andres gleder og bekymringer. Trykk på “liker” eller send et “hjerte”, det betyr så mye for den som får det, og det koster ingenting.

Du kan finne Toril som admin i FB gruppa Curly Girl Norge / Naturlig hår  og som  @torilsvarva på Instagram 🙂

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com